News
Prof.
Class
Raid
Dungeon
Events
Quests
Transmog
Contact
Views: 178 164
Affliction Warlock DPS Rotation, Cooldowns, and Abilities (WoW 4.3.4)

my image
Available!
5.4.8 guides and etc...
Click here.


The content is available in English.
Switch to the English version.


Tartalom


A tartalom elérhető angol nyelven is.
Váltás az angol változatra.Ebben a cikkben felsoroljuk az Affliction Warlock (WoW 4.3) alap képességeit és ezeket hogyan hangold össze (Rotáció). Arra is kitérünk hogyan használd a különböző cooldownjaidat. További Affliction Warlock tartalmat érhetsz el a bal oldali menüben. 

1. Alap Egy Ellenfeles Rotáció↑top

Az Affliction Warlock rotája egy prioritás rendszeren alapszik. Ez más, ha a boss élete 100%-25% között van, vagy 25% alatt. lent részletezzük mind a két prioritást.

Ne feledd, hogy ez változhat a Tier 13 4 darabos sett bónuszával, ez esetben ajánljuk, hogy olvasd el ezt a részt.

1.1. 100%-től 25%-ig

Amennyiben senki más nem biztosít hasonló debuffot tartsd fent a Curse of the Elements Icon Curse of the Elements-et a célponton (Assassination Roguek, Balance Druidák, Unholy Death Knightok, vagy más Warlockok).

 1. Tedd fel és tartsd fent a Corruption Icon Corruption-t a célponton.
  • automatikusan frissül a Haunt Icon Haunt-al, szóval egyszer használni elég.
 2. Tedd fel és tartsd fent a Unstable Affliction Icon Unstable Affliction-t a célponton.
 3. Tedd fel és tartsd fent a Bane of Doom Icon Bane of Doom-ot a célponton.
 4. Használd a Haunt Icon Haunt-ot mindig, amikor elérhető.
 5. Használd a Shadowflame Icon Shadowflame-et (csak ha megengedheted, hogy közel állj a bosshoz).
 6. Hsználd a Shadow Bolt Icon Shadow Bolt-ot.

1.2. 25% Élet Alatt

Amikor az ellenfeled 25% élet alatt van, a Drain Soul Icon Drain Soul több sebzést kéeps okozni, mint a Shadow Bolt Icon Shadow Bolt így helyettesíti azt. Továbbá, a Shadowflame Icon Shadowflame-et már nem éri meg használni. A Curse of the Elements Icon Curse of the Elements, vagy egy ahhoz hasonló hatás mindig legyen az ellenfelen.

 1. Tartsd fent a Corruption Icon Corruption-t az ellenfelen (a Haunt Icon Haunt és aDrain Soul Icon Drain Soul segítségével).
 2. Tartsd fent azUnstable Affliction Icon Unstable Affliction-t a célponton (a Drain Soul Icon Drain Soul-al).
 3. Tartsd fent a Bane of Doom Icon Bane of Doom-ot a célponton.
 4. Használd a Haunt Icon Haunt-ot, amint elérhető.
 5. Használd a Drain Soul Icon Drain Soul-t.

Érdemes lenne Shadow Bolt Icon Shadow Bolt-ot castolni, hogy fenntartsd a Shadow and Flame Icon Shadow and Flame debuffot a célponton. Ez nem szükséges, ha a csapatban más felrak egy egyenértékű hatást (Fire mage, vagy másik Warlock).

2. Alap Több Célpontos Rotáció↑top

Ez függ az ellenfeleid számától és attól, hogy milyen sokáig fog tartani az ütközet. A következő leírás segít eldönteni, meik szituációban mit használj.

2.1. Kitartó Ellenfelek

Ha az ellenfeleid sokáig lesznek életben használd az alábbi módszereket:

2.1.1. 2 Ellenfél Ellen

Tartsd fent a DoT-jaidat mind a két ellenfelen. Mivel a Bane of Doom Icon Bane of Doom egyszerre csak egy ellenfelen lehet fent egyszerre, használd a  Bane of Agony Icon Bane of Agony-t a másikon.

Annak érdekében, hogy fent maradjon a Corruption Icon Corruption és Unstable Affliction Icon Unstable Affliction a másodlagos célponton, használd mindig a Soul Swap Icon Soul Swap képességed. (a Glyph of Soul Swap-el).

Miután fent vannak a DoT-ok, folytasd a rotációd. Megjegyzés, ha felváltva használod a Shadow Bolt Icon Shadow Bolt és Haunt Icon Haunt spelljeidet, akkor mind a két ellenfeleden fent marad a Shadow and Flame Icon Shadow and Flame debuff és a Haunt Icon Haunt buffja.

2.1.2. 3 Vagy Több Ellenfél Esetén

 • 3-5 célpont ellen:
  1. Használd a Soulburn: Seed of Corruption Icon Soulburn: Seed of Corruption az egyik ellenfeleden (és ismételd meg, mindig amikor a Soulburn Icon Soulburn elérhető).
  2. Tartsd fent a dotjaidat az összes ellenfelen.
 • 6 vagy több ellenfél esetén használd a Seed of Corruption Icon Seed of Corruption foylamatosan a célpontodra.

Használd a Shadowflame Icon Shadowflame, ha közel mehetsz az ellenfeleidhez.

2.2. Rövid Ideig Tartó Ütközetek

Ha a célpontod rövid ideig él, AoE-kat kell használnod, mivel a DoT-oakt használni ilyen rövid időre nem éri meg, egyszerűen használd a Seed of Corruption Icon Seed of Corruption-t egy ellenfelen.

3. Minion/Démon↑top

Minden szituációban a Felhunter a elgjobb választás.

4. Armor↑top

Használd a Fel Armor Icon Fel Armor, mivel növeli a spell powered, ezáltal a DPS-ed is.

5. Dark Intent↑top

Annak eldöntése, hogy kin használd a Dark Intent Icon Dark Intent-et a raidtől függ. Ha a raidnek több healre van szüksége, akkor egy alkalmas healerre használd, egyébként használd egy DPS játékoson.

Ebben a szekcióban leírást adunk, hogy meik kaszt, meik talenten a legalkalmasabb a buffodra.

6. Cooldowns↑top

Affliction Warlock-ként, csak 2 DPS cooldownod van.

6.1. Demon Soul

Demon Soul Icon Demon Soul (Demon Soul: Felhunter Icon Demon Soul: Felhunter, mivel mindig Felhuntert kell használnod) egy DPS cooldown, ami növeli a periódikus shadow sebzésed 20%-al 20 másodpercre. 2 perc cooldownja van.

Lényegében ezt azonnal használnod kell, amint tudod, hogy annyiszor fel tudd használni, ahányszor lehetséges a harc alatt. A legjobb, ha a Heroism Icon Heroism/Bloodlust Icon Bloodlust/Time Warp Icon Time Warp-al egyszerre használod fel, vagy trinketekkel, Volcanic Potion-okkal.

Fontos, hogy a hatása csak akkor érvényas amikor felrakod a DoTokat, szóval próbáld akkor haználni, amikor a DoT-jaid éppen lejárnak. Ez nem szükséges 25% alatt, mivel a Drain Soul Icon Drain Soul azonnal frissíti azokat.

6.2. Doomguard/Infernal

Legtöbb esetben a Doomguard idézése a elgjobb választás. Abban az esetben ha nagy mennyiségű ellenféllel nézel szembe, és hirtelen extra sebzést akarsz, akkor használod a Summon Infernal Icon Summon Infernal-t.

Summon Doomguard Icon Summon Doomguard/Summon Infernal Icon Summon Infernal megidéz egy Doomguard/Infernal-t hogy harcoljon 45 másodpercig, ennek 10 perc a cooldownja, ez által többnyira harconként csak egyszer használhatod. A Doomguard/Infernal függ a Critical esélyedtől és spellpoweredtől, az idézése pillanatában, ezeknek a változása nincs befolyással a már megidézett lényre.

Legalkalmasabb akkor használni, amikor az alábbi buffokból a legtöbb 

Általában legjobb harc kezdetén használni a Doomguard/Infernal idézést, kivéve, ha lesz egy burn fázis a ahrcban, iylenkor érdemes megőrizni addig.

7. Opcionális Olvasmány: Légy az Affliction Warlock Mestere↑top

Affliction Warlockkal játszani nem nehéz, ha követed a prioritást remek eredményeket érhetsz el. Ennek ellenére néhány dolgot meg kell említeni, hogy teljesen megértsd a kasztodat.

7.1. Egy Ellenfeles Rotáció Részletesen

Hogy teljesen megérthesd a korábban említett prioritást, egy kicsit részletesebben elmagyarázzuk.

7.1.1. DoT-ok frissítése

Affliction Warlockként a sebzésed nagyja három DoT-ból jön (Corruption Icon Corruption, Unstable Affliction Icon Unstable Affliction and Bane of Doom Icon Bane of Doom). Ezért ezeket az egész harc során fent kell tartanod.

A DoT-ok a felrakás idejében aktív statjaid alapján kapják az erejüket. Ez azt jelenti, hogy a DoT-ra nincs befolyással a hasted, spellpowered, stb. miután felraktad azt. Ezért a DoT-jaidat igyekezd akkor felrakni, amikor több erősítő hatás is érvényesül, DPS kiesés lenne egy trinket, vagy Volcanic Potion miatt frissíteni a DoT-okat.

Helyette frissítsd a DoT-jaid, mielőtt azok lejárnak. Ezb iztosítja a 100%-os fenntartási időt, hogy egy tick se menjen kárba. Az egyetlen DoT, amit, aztán kell frissítened, hogy lejárt, az a Bane of Agony Icon Bane of Agony, mivel az utolsó tickkel sebzi a legnagyobbat.

7.1.2. Nyitó Rotáció

Az oldal elején említett prioritást használod harc közben, bár a harc kezdésére egy speciális sorrend vonatkozik:

 1. Használd a Shadow Bolt Icon Shadow Bolt-ot (hogy felrakd az 5% plusz crit esélyt a bosson, Shadow and Flame Icon Shadow and Flame talented által).
 2. Használd a Haunt Icon Haunt-ot (így at utazási idővel rendelkező Hauntodnak esélye van elkezdeni a hatását, mielőtt a többi DoT-od felrakod).
 3. Tedd fel az Unstable Affliction Icon Unstable Affliction, Corruption Icon Corruption és Bane of Doom Icon Bane of Doom-ot.
 4. Használd a Shadow Bolt Icon Shadow Bolt.

7.1.3. Kivégző Fázis.

Amikor az ellenfeled 25% élet alá esik, a Drain Soul Icon Drain Soul vállik a kitöltő varázslatoddá, a Shadow Bolt Icon Shadow Bolt helyett. Ilyenkor a Drain Soul Icon Drain Soul dupláját sebzi az eredeti sebzésének és frissíti az Unstable Affliction Icon Unstable Affliction-t a célpontodon (hála a Pandemic Icon Pandemic talentnek).

Tehát 25% alatt a rotációd így módosul:

Mivel a Drain Soul Icon Drain Soul channeled spell, ezért néha meg kell állnod, hogy használni tudd a Haunt Icon Haunt-od, vagy frissítsd a Bane of Doom Icon Bane of Doom-ot. A legalkalmasabb, ha a Drain Soul tickje után teszed ezt.

Ha senki más nem biztosít a Shadow and Flame Icon Shadow and Flame-hez hasonló crit növelő debuffot, akkor legalább 30 másodpercenként
egy 
Shadow Bolt Icon Shadow Bolt-ot kell lőnöd.

7.1.4. Shadowflame

Shadowflame Icon Shadowflame-nek magasabb a prioritása, mint a  Shadow Bolt Icon Shadow Bolt-nak, abban az esetben, ha közel állsz a célponthoz.

A legtöbb ütközetben viszonylag könnyű közel maradni, így használhatod, amint lehet. Ellenben, ha a harc mehanikája azt kívánja, hogy máshol legyél nem éri meg ezért mozogni.

7.1.5. Rotáció a 4 darabos Tier 13 Set Bonusszal

Ha megvan a 4-Part Tier 13 Set Bonus, akkor érdemes állandóan használni a Soulburn Icon Soulburn-t, amint elérhető. Ez kerül az élre a prioritásodban.

Legtöbbször a Soulburn Icon Soulburn-t a Soul Fire Icon Soul Fire-el használod (amitől a Soul Fire Icon Soul Fire azonnal használhatóvá vállik).

Amennyiben a Soul Burn más alkalmazása kifizetődőbb lenne (mint a Seed of Corruption Icon Seed of Corruption AoE miatt), akkor használd azt, de ne használd fel mind a három Soul Shardodat.

7.1.6. Soul Shardok 

A Soul Shardok egyfajta másodlagos energiaforrások. Maximum 3 lehet. Harcon kívül könnyen visszaszerezhetőek a Soul Harvest Icon Soul Harvest-el. Harcbanviszont nem könnyű visszaszerezni őket, csak végső ütéssel.

Affliction Warlockként az egyetlen képességed, ami Soul Shardot használ a Soulburn Icon Soulburn. Ez azt jeleni, hogy maximum háromszor tudod használni egy csatában.

Az egyetlen kivétel ez alól, ha 4 darab Tier 13 Set Bonuszod van. Ebben az esetben akármikor amikor Soulburn Icon Soulburn-t használsz Soul Fire Icon Soul Fire-el, a Soulburn árát visszakapot (1 Soul Shard). Ettől a Soulburn is egy használhato cooldownná válik.

7.2. Dark Intent

Dark Intent Icon Dark Intent egy egyedi spell, hasonló a Focus Magic Icon Focus Magic-hez. A Dark Intent egy buff, amit egy csapattárson tudsz használni, ez mindkettőtöknek számos előnyt biztosít:

 • Mind a ketten kaptok 3% hastet.
 • Ha valameikőtök DoT vagy HoT kritet ér el a másik buffot kap:
  • Ha kritet érsz el egy periódikus sebzéssel, vagy gyógyítással a buffolt személy 1%-al megnövelt periódikus healt és damaget kap 7 másodpercig. Ez háromszor fel tud stackelni.
  • Ha a buffolt személy periódikus kritet és el gyógyítással, vagy sebzéssel a te periódikus sebzésed, vagy gyógyításod nő 3%-al 7 másodpercre. Ez háromszor fel tud stackelni. 

Megjegyzés: ha két Warlock egymásra használja, a Dark Intent Icon Dark Intent nem fog stackelni (mindkét Warlock 3% hastet fog kapni, nem 6%-ot).

A Dark Intent leginkább attól függ, hogy kire alkalmazzák:

 • sok periódikus gyógyítást, sebzést okoz.
 • magas eséllyel kritel.
 • milyen szerepet játszik a csapatban (DPS/heal).

Ha a csapatod egy összecsapásban kihal a túl nagy sebzés miatt, akkor a Dark Intent Icon Dark Intent-et egy healeren érdemes használni. Ha a kihalás oka a túl alacsony DPS,
akkor ezt egy DPS-en használd. A lenti táblázatban látszik hogy ki a legalkalmasabb a 
csapatból a Dark Intent-re.

HealersDPS
 1. Restoration Druid
 2. Holy Priest
 3. Restoration Shaman
 4. Discipline Priest
 5. Holy Paladin
 1. Shadow Priest
 2. Fire Mage
 3. Balance Druid
 4. Elemental Shaman
 5. Frost Mage

7.3. Curses/Átkok

Affliction Warlockként néhány választásod van, hogy milyen átkot használsz, de ezekből egyszerre csak egy lehet aktív egyszerre. Választhatod:

Ezek közül egyik se növeli a DPS-ed. Azt az átkot ajánlott használni, amit a csapat egyik tagja se képes biztosítani.

Ha Curse of the Elements Icon Curse of the Elements-et használod, a hosszú fennmardási ideje miett elég harconként
többnyire egyszer használni, a harc elején.
2014-2015 Tauri-Veins.com 2.1