News
Prof.
Class
Raid
Dungeon
Events
Quests
Transmog
Contact
Views: 225 691
Protection Warrior Tank Spec, Builds, Talents, and Glyphs (WoW 4.3.4)

my image
Available!
5.4.8 guides and etc...
Click here.


The content is available in English.
Switch to the English version.


Tartalom


A tartalom elérhető angol nyelven is.
Váltás az angol változatra.Protection Warrior Art Image

Ebben a fejezetben a prot warrior számára legelőnyösebb talent variációkat mutatjuk be a jelenlegi (4.3) kontent alapján. Elmagyarázzuk mire jók ezek a talentek, hogyan működnek, és hogyan adaptálhatóak bizonyos bossokhoz. A prot warrior kasztleírás többi fejezete elérhető a baloldali tartalomjegyzékből.

 

1. Ajánlott talent fák

Ez a talent kép nagy agrót és DPS-t biztosít egy target esetén, köszönhetően a Cruelty Icon Cruelty és a  3/3 Incite Icon Incite talenteknek.

Ez a talent kép AoE tankoláskor növeli az agrót és a DPS-t, köszönhetően a Blood and Thunder Icon Blood and Thunder és Thunderstruck Icon Thunderstruck talenteknek. Biztosít még egy hasznos lehetőséget Gag Order Icon Gag Order, ami silence (némítás) képességet ad.

2. Talent személyre szabása↑top

Bár a fenti talentek igen jól működnek a legtöbb esetben, lehetnek speciális helyzetek, amikor előnyösebb személyre szabni a talent képet és a használt glyph-eket.

2.1. Talent

Összesen 27 talent pontot kellelosztanunk a talentolás során. A legtöbb talent kötelező, hiszen nélkülük nem fog megfelelően működni a tank karakter, mivel ezeknek nincs igazi alternatívája. Ezek a fix talentek

Ezeken kívül fennmaradó talent pontokat szabadon elhelyezheted.

Ezen a képen zölddel jelöltük a fix talenteket, és pirossal az opcionálisan választhatóakat:

Talents for Protection
Warriors

2.1.1. Fix talentek részletesen

A legtöbb fix talent teljesen egyértelmű, de azért megmagyarázzuk mindet:

 • 3/3 Toughness Icon Toughness: növeli az armor mennyiségét, alap tank talent.
 • 3/3 Shield Mastery Icon Shield Mastery: csökkenti a Shield Block Icon Shield Block és a Shield Wall Icon Shield Wall CD idejét, és amikor a Shield Block aktív, 20% magic sebzés csökkentést biztosít.
 • 2/2 Hold the Line Icon Hold the Line: növeli a crit esélyt, és a critical block esélyt 10%-kal, 10 másodpercre minden egyes parry után.
 • 2/3 Shield Specialization Icon Shield Specialization: javarészt kitöltő talent, de azért jól jön az extra rage a blockolt támadások után.
 • 1/1 Last Stand Icon Last Stand: ez a CD képesség nagyon fontos, és alapvető a warri tankoknak.
 • 1/1 Concussion Blow Icon Concussion Blow: nem csak trash-en és stunolható mobokon hasznos, de szükséges ahhoz is, hogy talentolhassuk a Vigilance Icon Vigilance képességet.
 • 2/2 Bastion of Defense Icon Bastion of Defense: megvéd a crit sebzésektől, és egy rövid időre növeli a sebzésedet is.
 • 1/1 Warbringer Icon Warbringer: használhatod a Charge Icon Charge és Intercept Icon Intercept képességeket combatban, ami komoly mobilitást jelent egy tanknak.
 • 1/1 Devastate Icon Devastate: egyészt fontos tank képesség, alapvető a tank rotában, másrészt kell ahhoz, hogy talentolhassuk a Sword and Board Icon Sword and Board-ot.
 • 2/2 Improved Revenge Icon Improved Revenge: növeli a  Revenge Icon Revenge sebzését 60%-kal, ráadásul egyszerre két célpontot fog sebezni.
 • 2/2 Heavy Repercussions Icon Heavy Repercussions: növeli a Shield Slam Icon Shield Slam sebzését 100%-kal, amíg a Shield Block aktív, jelentősen növeli az agrót.
 • 1/1 Vigilance Icon Vigilance: ez adja a Vigilance Icon Vigilance képességet, ami kulcsfontosságú egy Prot Warrinál.
 • 3/3 Sword and Board Icon Sword and Board: ez a talent jelentősen növeli a sz agró termelést, (és a kiosztott sebzést is) azzal, hogy a Revenge és Devastate képességek 30% eséllyel resetelik a Shield Slam Icon Shield Slam CD-jét, ráadásul az így restetelt Shield Slam nem kerül Rage-be. Ezen kívül növeli a Devastate crit esélyét 15%-kal.
 • 1/1 Shockwave Icon Shockwave: alap tankos képesség, ami nagyon fontos, és főleg trash-en hasznos.
 • 2/2 Field Dressing Icon Field Dressing: növeli a kapott healeket, ezzel jelentősen növeli a túlélési esélyeket.

2.1.2. Opcionálisan választható talentek

A Prot Warrik több módon is elkölthetik az opcionális talentpontjaikat. Lehet inkább AoE vagy egy targetes tankolást segítő talentet választani, de vannak olyan lehetőségek is, amik csak jól jönnek bizonyos szituációkban.

Egy targetes talent:

 • 2/3 Incite Icon Incite: növeli a Heroic Strike Icon Heroic Strike sebzését és agróját.
 • 2/2 Cruelty Icon Cruelty: ez is agró és sebzés növelés azzal, hogy 10%-kal növeli a Shield Slam Icon Shield Slam crit esélyét
 • 3/3 War Academy Icon War Academy: szintén agró és sebzés növelés. 15%-kal növeli a Devastate Icon Devastate sebzését.
 • 3/3 Deep Wounds Icon Deep Wounds: a crit sebzéseid vérzést okoznak az ellnfélen, ami türhető sebzést okoz 6 secen keresztül. Ez a vérzés nagyon sokszor van fent egy fight alatt, ezzel egész rendes sebzés növelést jelent a Prot Warrinak.

AoE talentek:

 • 2/2 Blood and Thunder Icon Blood and Thunder: mindenkire Rend Icon Rend -et tesz, akin a Thunder Clap Icon Thunder Clap debuffja fent van, minden alkalommal, amikor a Thunder Clap-et használod. Nagyon jól jön AoE aggró tartáshoz.
 • 2/2 Thunderstruck Icon Thunderstruck: növeli a Cleave Icon Cleave, Rend Icon Rend és Revenge Icon Revenge sebzését(mindegyik alap AoE képesség), és a Thunder Clap növeli a következő a Shockwave Icon Shockwave sebzését 10%-kal, ami ráadásul háromszor stack-elhető.
 • 3/3 Blood Craze Icon Blood Craze: csak akkor jelentős a Blood Craze healje, ha sokat ven fent, és persze ha sok mob üt egyszerre.
 • 2/2 Gag Order Icon Gag Order: csökkenti a Heroic Throw Icon Heroic Throw CD-jét, ráasdásul a Heroic Throw szakítani és silence-elni is tud. A Pummel Icon Pummel is kap egy silence effektet. Leginkább trash-en hasznos.

Szituáció függő talentek:

 • 2/2 Safeguard Icon Safeguard: az  Intervene Icon Intervene képesség ad a célpontnak 6 secre 30% sebzés csökkentést. Ez igen jelentős sebzés csökkentés, viszonylag kicsi CD-vel. Tankokon azért nem használjuk, mert az Intervene Icon Intervene csökkenti a célpont aggróját is 10%-kal.
 • 1/1 Piercing Howl Icon Piercing Howl: ez adja a Piercing Howl Icon Piercing Howl képességet, ami viszonylag könnyűvé teszi több add kite-olását.

2.2. Glyphek

A glyph választás végtelenül egyszerű Prot Warrinál.

2.2.1. Prime Glyphek

A következő glyphek javasoltak, és nincs is igazából alternatívájuk:

2.2.2. Major Glyphek

Glyph of Shockwave mindenképpen javasolt. A maradék két helyre attól függően kell választani, hogy egy targetes vagy AoE tankolásra vagy berendezkedve.

Egy targetes tankoláshozezek bármelyike:

AoE tankoláshoz ezek javasoltak:

Hasznos lehet a Glyph of Shield Wall ha szeretnél extra 20% sebzés csökkentést a Shield Wall Icon Shield Wall-ra. Ennek ára a CD növekedése. Általában nem szokták javasolni, hisz olyan helyzetben amikor 60% sebzés csökkentésre van szükség ahhoz, hogy életben maradjunk, és a 40% nem elég akkor már elég nagy a baj.

2.2.3. Minor Glyphek

Nincs mindenképp szükséges Minor Glyph, de azért lehet válogatni attól függően milyen buffokra, vagy épp debuffra van szükség a raidben.

Glyph of Berserker Rage is használható, ha nincs jobb.
2014-2015 Tauri-Veins.com 2.1