News
Prof.
Class
Raid
Dungeon
Events
Quests
Transmog
Contact
Views: 183 282
Resto druida - Stat prioritások, statisztikák és Reforging: (WoW 4.3.4)

my image
Available!
5.4.8 guides and etc...
Click here.


The content is available in English.
Switch to the English version.A tartalom elérhető angol nyelven is.
Váltás az angol változatra.Restoration Druid Art Image

Kedves Látogató!

Ezen az oldalon a statokról szeretnénk pár dolgot elmagyarázni. Megnézzük, hogy a Resto Druida (WoW 4.3) hogyan látja hasznukat, és milyen stratégiával érdemes a reforging-ot bevetned. Ezenkívül részletezzük a különböző CAP-eket, és hogy hogyan lehet őket elérni. A Stat Prioritás azért fontos, mert befolyásolja a rafoging-ot, és a kisebb részleteket, úgymint gear, enchantok, gemek.

Ne felejtsd el elolvasni a Gear optimalizálásáról szóló leírásunkat se, ami ennek a cikknek a kiegészítése.

A Resto Druidáról szóló többi cikkünket, a bal oldali tartalomjegyzékből érheted el.

4.1. Az alapok↑t

A statok prioritás a Resto Druidánál a következő:

  1. Intellect;
  2. Haste Rating (amíg el nem éred a Soft Cap-et, lásd lentebb);
  3. Spirit (addig, amíg el nem érsz egy kényelmes szintet a mana regenerálódásban);
  4. Mastery Rating;
  5. Critical Strike Rating;
  6. Haste Rating.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy mi az optimális stratégia a reforging -hoz, fordulj a Gear optimalizálásáról szóló leírásunk  -hoz.

 

4.2. Értsük meg jobban a dolgot↑top

4.2.1. Stat-ok magyarázata:

Intellect : a legfontosabb stat-od. Ez adja a legtöbb hasznot. Elsősorban ezt a statot nézd, amikor valamit lecserélsz, hiszen jócskán felülmúlja az össze többi stat-ot. Az Intellect ad Spell Power-t, növeli a mana pool-t és növeli a crit esélyét.

Haste Rating : azért fontos, mert csökkenti a gyógyításaid varázslási idejét, és ami még fontosabb, növeli a HoT-jaid tickejinek a számát. Ezenkívül csökkenti a Global CD-t (cooldown-t), közelebb viszi a hőn áhított 1 másodperchez, ami minden instant varázslatodnak hasznára válik.

Ahogy lejjebb is láthatjuk, két olyan haste érték van, ami érdekes lehet a számunkra. ezeket Soft Haste Cap-nek hívjuk. Minden egyes Cap-et elérve, a Haste Rating a többi másodlagos stat mögé szorul egészen addig, amíg a gear lehetővé nem teszi a következő Cap elérését. Éppen ezért oda kell figyelni arra, hogy a Haste a két Cap közötti értéken legyen. A leg erősebb Haste Cap, a 2005 Haste Rating Soft Cap.

Spirit : a Cataclysm healer stat-ja, egyben kiváló mana regeneráció forrás. Más healerekkel ellentétben, nem olyan túlzott mértékben becses a számunkra a Spirit, épp ezért komolyan meg kell fontolni, mennyi Spiritre van szükséged, mégpedig annak alapján, hogy mennyire tudod kezelni a manádat a raidek folyamán. Körülbelül 2000 körüli Spiritre érdemes törekedni, ha nem élvez számodra elsőbbséget ez a stat, és jóval többre, ha igen.

Mastery Rating : két hasznos tulajdonsága van a mastery-nek ( Harmony Icon Harmony ). Először is növeli a Direct Heal-jeidet (viszont a HoT-okat nem). Másodsorban, minden alkalommal, mikor Direct Heal-lel healelsz egy játékost, kapsz egy self buff-ot, ami növeli a periodikus healeket 10%-kal 10 másodpercen keresztül. Ebből kifolyólag, ez egy nagyon hasznos Stat.

Critical Strike Rating : Bár van pár jó hatása, mégis ez a legrosszabbnak tartott Stat Resto Druida számára.

 

4.2.2. Soft Haste Cap-ek

Resto Druidaként két fontos Soft Haste Cap-re kell figyelned:

  • 12.5% haste -nél kapsz plusz egy ticket a  Rejuvenation Icon Rejuvenation -re és a Tranquility Icon Tranquility -re — Míg ezt eléred, közben pedig kap plusz egy ticket a  Lifebloom Icon Lifebloom ( 5% haste-nél), a Wild Growth Icon Wild Growth (7.1% haste-nél), és az Efflorescence Icon Efflorescence (szintén 7.1% haste-nél);
  • 21.4% haste -nél kapsz egy második ticket a  Wild Growth Icon Wild Growth -ra és az  Efflorescence Icon Efflorescence -re — Míg ezt a határt eléred, szintén kap második ticket a  Lifebloom Icon Lifebloom -od (15% haste elérésekor) és plusz egy ticket kap a  Regrowth Icon Regrowth (16.7% haste elérésénél).

A következő táblázatokban megtalálod azokat a Haste Rating értékeket, amikre szükséged van az adott Soft Haste Cap eléréséhez. Minden esetben figyelembe vettük, hogy van-e rajtad +5% spell haste raid buff és hogy varászolt-e rád Warlock Dark Intent Icon Dark Intent -et.

 

4.2.2.1. 12.5% Soft Haste Cap

Itt találod azokat a Haste Rating értékeket, mik a  12.5% -os (12.518%, hogy pontos legyek :) ) soft haste cap eléréséhez szükségesek:

+5% Spell Haste Raid BuffDark Intent Icon Dark IntentSzükséges Haste Rating
NEM NEM 1603
NEM IGEN 1184
IGEN NEM 917
IGEN IGEN 518

4.2.2.2. 21.4% Soft Haste Cap

Itt találod azokat a Haste Rating  értékeket, amik a 21.4% -os (pontosabban: 21.433%)  soft haste cap eléréséhez szükségesek:

+5% Spell Haste Raid BuffDark Intent Icon Dark IntentSzükséges Haste Rating
NEM NEM 2745
NEM IGEN 2292
IGEN NEM 2005
IGEN IGEN 1573

4.2.3. Reforging

Mit lehet átalakítani az itemeken, hogy jobban passzoljanak?
Critet, Mastery-t, Spirit-et és Haste-et, attól függően, mire van éppen szükséged.

Eleinte, kisebb gear-ben minél több Spirit-re lesz majd szükséged.
Ahogy a gear fejlődik, lassan fontosabbá válik a Haste, hogy elérhesd a fentebb részletezett Soft Cap-eket.
Amint eléred a Sof Haste Cap-et, a Mastery lesz a következő célpont.

Arra mér érdemes odafigyelni, hogy még ha jól is állsz majd Spirittel, túl sokat ne áldozz be belőle, mert vészhelyzetet okozhat a manahiány.

 

 

Reméljük hasznosnak találtad a leírásunkat!
Köszönjük a figyelmet.

Üdv:
Lys

 
2014-2015 Tauri-Veins.com 2.1