News
Prof.
Class
Raid
Dungeon
Events
Quests
Transmog
Contact
Views: 23 737
Archaeology - RÉGÉSZET

my image
Available!
5.4.8 guides and etc...
Click here.


The content is available in English.
Switch to the English version.A tartalom elérhető angol nyelven is.
Váltás az angol változatra. 

 

 

A Régészet másodlagos szakma, Cataclysmtől kezdve létezik a WoW-ban.

Ez a leírás a szakma alapjait tartalmazza.

Nincs nagyobb haszna 85. szintre (egy-két itemet leszámítva) , főleg peteket, fun itemeket és mountokat tudsz szerezni vele.
Éppen ezért elsősorban érdekességet jelent.

Legalább egy karakterrel azért érdemes felhúzni a régészetet, így el tudod látni ugyanazon az accounton található karaktereidet is.

Tartalom:

 

Ásatási területek (Dig Site-ok)

A kutatás és a törekékek (Survey és Fragment-ek)

Leletek (Artifact-ok)

Régészet felhúzása 1-525-ig

 

Ásatási területek (Dig Site-ok)

Amikor kitanulod a szakmát (SW - Harrison Jones) láthatóvá válnak az ásatási területek a világtérképeden (kis ásóként jelennek meg). Kontinensenként (Eastern Kingdoms, Kalimdor, Outland és Northrend) mindig 4 ásatási terület van egyszerre, ami nem változik kiloggolás , DC, restart stb esetén sem. Ki kell ásnod az egyiket, hogy továbbmehess a következő területre.

A látható zónák száma függ a karakter és a régészet szintjétől egyaránt. Amelyik kontinensre még nem mehetsz el ott értelemszerűen nem fogod látni az ásatásokat.

Az ásatási területeket és a töredékeket játékosonként random adja, felesleges versenyezni, vagy aggódni. Senki más nem látja a te felfedezéseidet, senki más nem tudja felszedni.

A térképen ezt láthatod:

 

A kutatás, és a töredékek (Survey és Fragment-ek)

A szakmához tartozó új képességed a [Survey] (ásó jel, a Professions fülnél található) . Csak akkor tudod használni, ha éppen egy ásatási területen tartózkodsz.

Tehát a gyakorlatban: elmész egy ásatási területre, használod a [Survey] -t, megjelenik a kutatási eszköz. A kutatási eszköz egy kis háromlábú távcsőszerűség, a távcső része a töredék feltételezett helye fele mutat majd. A lámpa színe pedig jelzi, milyen távolságra található a műkincsdarabkád.

Ha piros, ráérsz felsszállni mountra, gyorsabban haladsz úgy előre, majd használd újra a Survey-t. Ha sárga, aakor nem kell olyan sokat előrehaladnod, ha pedig zöld, nagyon közel vagy már (40 yardon belül). Ha ráérzel, gyorsan fogsz majd haladni.

A töredékek és a zónák fajspecifikusak, 9 fajnak megfelelően. Jelenleg átlag 3* áshatsz egy területen a Tauri szerveren, mielőtt a következőre kell átmenned (párszor előfordult, hogy csak egyet áshattam).

 

Itt egy lista a fajokról, amit a régészettel kutathatsz:

 

1-300 - Eastern Kingdoms/Kalimdor - Fossil, Night Elf, Troll, Dwarf

300 - Outland: Draenei, Orc

375 - Northrend: Nerubian, Vrykul

450 - Uldum: Tol’vir

 

Survey:

 

Leletek (Artifact-ok)

Amikor kiszeded az első darabkát, elindul egy „kutatási projekt”. A darabszámok, amire szükséged lesz 25 és 150 között változnak. Ha összegyűlt amire szükséged van, kattints a SOLVE-ra (A Régészet oldalán az adott fajnál fogod megtalálni – kivéve, ha addonnal dolgozol.) : ezzel rakod össze a műtárgyat.

Ha több darabod volt, nem vész kárba, hanem a következő projektbe átkerül.

Sajnos nem szabályozható, hogy milyen projektet dob ki, random történik, viszont függ a Régészet skilledtől.

Néha dob olyat, hogy : [Troll Tablet], [Highborne Scroll], [Dwarf Rune Stone], stb. Ezeket arra használhatod, hogy felgyorsítsd a kutatás sebességét egyes tárgyaknál (van egy vagy több kis kör a Régészet fülben az adott műtárgynál, ahova ezek bepakolhatók). A „zárókövek” 12 darabkának felelnek meg.

(Amennyiben bekerül Taurira, akkor másra is hsználható lesz mindez: buffot lehet belőle szerezni. Mivel egyelőre nincs Tauri Shoot-on fenn, Wowhead linket adok róla, pl: http://www.wowhead.com/quest=29261 )

A Régészet felhúzása 1-525-ig

Van pár hasznos addon, ami segíti a régészet fejlesztését. Ezek:

Carbonite – a térkép összekapcsolódik az Archyval és mindig a legközelebbi ásatáshoz vezető utat jelöli be

Gathermate 2 – elméletben megőrzi a talált tárgyak helyeit, gyűjtögetőszakmákhoz mindenképpen hasznos addon

Archy – Régészethez a legjobb addon szerintem. Két kis ablakba rendezi a szakmát a képernyődön, minden könnyen elérhető, és informatív.

TomTom (opcionális, csak vizuális segítség) – az irányjelzőt változtatja át rikítóra, hogy jobban lásd :D

Skill pontértékek:

1-50: minden kiásott lelet 1 skillpontot ér.

Efölött maga az ásás nem ad pontot, de minden tárgy, amit összeraksz 5 pontot, minden rare tárgy pedig 15 pontot ér, fajtól függetlenül.
Érdemes odafigyelni arra, hogy mielőtt összeraksz egy rare itemet és közel vagy a skillpont limithez, előtte menj el tanulni!

Ezek ismeretében csak türelem szükséges, és körülbelül 10 óra alatt egy 525-ös régészettel rendelkező karakterrel (és remélhetőleg sok régészetből származó hasznos tárggyal) büszkélkedhetsz.
2014-2015 Tauri-Veins.com 2.1